Gecko IT d.o.o.

Politika o rabi piškotkov

Politika o rabi piškotkov za Gecko IT d.o.o.

Datum zadnje posodobitve: 6.6.2024

Gecko IT d.o.o. (v nadaljevanju “mi”, “nas”, “naše”) uporablja piškotke in podobne tehnologije za izboljšanje uporabniške izkušnje na naši spletni strani www.gecko.si (v nadaljevanju “spletna stran”). Ta politika o rabi piškotkov pojasnjuje, katere vrste piškotkov uporabljamo, za kaj jih uporabljamo in kako lahko upravljate svoje nastavitve piškotkov.

1. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vašo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon) ob obisku spletne strani. Piškotki omogočajo spletni strani, da prepozna vašo napravo, si zapomni vaše nastavitve in izboljša vašo uporabniško izkušnjo.

2. Katere vrste piškotkov uporabljamo?

2.1 Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so ključni za delovanje naše spletne strani in omogočajo osnovne funkcionalnosti, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov spletna stran ne more delovati pravilno.

2.2 Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo naši spletni strani, da si zapomni vaše izbire (kot so uporabniško ime, jezik ali regija) in zagotavlja izboljšane, bolj osebne funkcionalnosti. Informacije, ki jih ti piškotki zbirajo, so lahko anonimizirane in ne morejo slediti vašim dejavnostim na drugih spletnih straneh.

2.3 Analitični/piškotki za izvedbo

Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran, na primer, katere strani obiskujejo najpogosteje in ali prejemajo sporočila o napakah z določenih strani. Te informacije nam pomagajo izboljšati delovanje spletne strani. Za to uporabljamo storitev Google Analytics.

2.4 Ciljni ali oglaševalski piškotki

Ti piškotki se uporabljajo za prikazovanje oglasov, ki so bolj relevantni za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa ter za merjenje učinkovitosti oglaševalskih kampanj. Običajno jih namestijo oglaševalska omrežja s soglasjem upravljavca spletne strani.

3. Kako uporabljamo piškotke?

Uporabljamo piškotke za naslednje namene:

  • Zagotavljanje osnovnih funkcionalnosti spletne strani
  • Shranjevanje vaših nastavitev in preferenc
  • Analiziranje uporabe spletne strani za izboljšanje njene učinkovitosti
  • Prikazovanje ciljanih oglasov, če smo pridobili vaše soglasje

4. Uporaba storitve Google Analytics

Naša spletna stran uporablja storitev Google Analytics, ki jo zagotavlja Google, Inc. Google Analytics uporablja piškotke za analizo, kako uporabniki uporabljajo našo spletno stran. Informacije, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim IP naslovom), bodo posredovane in shranjene na Googlovih strežnikih v ZDA. Google bo te informacije uporabil za ocenjevanje vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o dejavnostih na spletni strani in zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostmi na spletni strani in uporabo interneta. Več o tem, kako Google uporablja vaše podatke, si lahko preberete v Googlovih pravilih zasebnosti.

5. Upravljanje nastavitev piškotkov

Večina spletnih brskalnikov omogoča nadzor nad piškotki skozi nastavitve brskalnika. Lahko nastavite vaš brskalnik, da zavrne piškotke ali da vas opozori, ko so piškotki poslani. Upoštevajte, da če onemogočite piškotke, nekatere funkcije naše spletne strani morda ne bodo delovale pravilno.

Kako upravljati piškotke v različnih brskalnikih:

6. Spremembe politike o rabi piškotkov

To politiko o rabi piškotkov lahko občasno posodobimo. Vse spremembe bodo objavljene na tej strani, zato vas spodbujamo, da redno pregledujete našo politiko o rabi piškotkov. Datum zadnje posodobitve bo naveden na vrhu strani.

7. Kontakt

Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke glede te politike o rabi piškotkov, nas prosimo kontaktirajte na: Gecko IT d.o.o.  [E-poštni naslov: info@gecko.si] [Telefonska številka:051388134]

S tem, ko uporabljate našo spletno stran, potrjujete, da ste prebrali, razumeli in se strinjali s to politiko o rabi piškotkov.